lauantai 27. joulukuuta 2008

Joulun jälkeistä elämää

Nyt se joulu sitten on taas takana. Mä olin aattoillan töissä ja sitten, kun tulin kotiin niin tein koirillekin omat joululautaset. Saivat kinkkua ja laatikoita ja varsinki Luca veti ihan hotkien kaikki. Jesse taas oli hillitympi syöjä, mutta hyvin maistui sillekin :). Mä kyllä ajattelin, että nyt menee varmaan mahat kuralle, mutta eipä mennyt.

Joulupäivänä sitten ajelimme vanhempieni luo Somerolle. Siellä oli muutama paketti koirille. Saivat siellä paketista kinkkua (oli kyllä mielestäni huono idea, koska sain kaivella papereita niiden suusta sen jälkeen), possun korvia ja saparoita. Ne kaikki onkin jo syöty. Nyt tilasin noille lisää possunkorvia. Lemmikauppa Pikkulinnasta sai mielestäni tosi halvalla. Tilasin 100 kpl laatikon kaverini kanssa puoliksi ja hintaa tuli koko laatikolle 55 €, eli 24,50 € meiltä kummaltakin ja saadaan kumpikin sit sillä hintaa 50 kpl possunkorvia. Musta todella halpaa, koska normaalisti eläinkaupassa sellanen 5 korvaa maksaa lähemmäs 10 €. Toivottavasti ne on sellasia isoja korvia :).

Kotona sai koiratkin juosta ulkona sydämensä kyllyydestä. Lucakin osasi siellä pyytää ulos. On se vaan helppoa omakotitalossa päästää koirat tosta noin vaan pihalle ja kun aidattua tilaakin on ainakin 200-300 neliötä. Täällä kotona ei Luca vielä osaa pyytää ulos, mutta ei juuri tee enää tarpeitaankaan sisälle kuin aniharvoin ja sillon tietty, kun on mun työpäivän ajan Jessen kanssa. Tietää kyllä tarkkaan tuon ulkoilun tarkoituksen jo :).

Temppuja oon myös yrittänyt opettaa koirille. Yritin opettaa Jesselle kierimistä, mutta ei se sitä tajunnu. Luca taas hoksasi helpostikin :). Sivulle menokin menee Lucalta jo suhteellisen hyvin, tosin vielä hakee paikkaansa ja saattaa jäädä hiukan liian taakse tai kauas musta, mutta korjaa, kun annan käskyn korjaa. Siinä sitten samalla tulee harjoiteltua katsekontaktiakin. Tosin Lucalla alkaa oleen tukka jo sen verran pitkä, etten meinaa silmiä sieltä alta erottaa. Sille taitaa tulla ihan kunnon otsatukka :D.

Eilen aloin myös opettaan sille seisomista, koska kehään meno on huhtikuun alussa. Tajus senkin idean melko nopeesti ja saan sen jo ainakin 5 sekuntia seisomaan paikallaan. Näyttelyhihna sille pitää vielä mennä ostamaan, jotta päästään treenaileen sen kanssa kulkemista myös.


Jesselläkin ihan silmät kiiluu, kun sen kanssa tehdään kaikkea. Se on kovin mielellään mukana ja ottaa hyvin kontaktia, kun sen kanssa temppuja tekee. Nyt oon alkanu opettaan sille jalkojen välistä pujottelua ja Lucalle taas kieri -temppua.


Pitää yrittää taas tänään ottaa kuvia koirista, kun pääsevät Siiri -koiran kanssa riehumaan koirapuistoon. Toivottavasti saan vaan sen verran selkeitä kuvia, että kehtaan niitä tänne laittaa :).


Tällasta siis tänään.

Ei kommentteja: