tiistai 30. joulukuuta 2008

Koirapuistossa jälleen

Olin taas tänään koirien kanssa puistoilemassa. Kummassakin piisasi virtaa sen verran paljon, että yksi pienemmän koiran omistaja kysyikin ennen kuin tulivat puistoon, että osaako ne leikkiä pienempien kanssa. No, kyllähän nuo kumpikin osaa :). Jännä vain, että nuo pienempien koirien omistajat on jotkut niin kovin varuillaan. Mun mielestä kaiken kokoisten koirien tulee pystyä leikkimään keskenään koosta riippumatta.

Taas huomasin koirapuistossa kuinka Jesse puolustaa Lucaa. Eräs nuori tanskandoggi yritti kovin leikkiä Lucan kanssa. Välillä Luca haki mun jaloista turvaa ja välillä taas pinkoi kovaa vauhtia pakoon doggi kintereillään. Jessehän puuttui peliin ja alkoi rätkyttään sille tanskandogille, tunki Lucan ja sen tanskandogin väliin ja yritti kaikin keinoin saada sen dogin huomiota itseensä. Kaiken lisäksi se yritti suojata Lucaa olemalla sen edessä koko ajan ja yritti myös siinä samalla suojata muakin isolta tanskandogilta. Mun urhea pikku laumanvartiani :). Toisaalta ei oo kovin hyvä juttu tuollainen suojelu. Siitä voi kehkeytyä rähinääkin.

Luca tuolla puistossa yritti leikkiä muidenkin kanssa ja varsinkin lähes saman ikäisen amstaffin pennun Leelan kanssa, joka jo ennestäänkin on Lucan tuttu tuolta puistosta. Ihanaa olikin, kun Leela tuli. Se on niin ihanan avoin neiti :).

Jesse taas ei yhtään tykänny, että Luca leikki toisten kanssa. Se tuli väliin ja komensikin Lucaa. Jesse siis näyttää olevan melko omistamisen haluinen ja hyvin kiintynyt omaan laumaansa.

Kyllähän Jessekin puistossa leikkii toisten koirien kanssa, mut tänään näytti siltä, että Luca olis ollu se kaikkein paras leikkikumppani :). Kyllähän ne paljon keskenään juoksikin ja ottivat taas kunnon painimatseja keskenään.

Nyt näyttäis taas, että Lucalla on jonkinlainen kasvupiikki meneillään. Näyttää, että se on muutamassa päivässä taas kasvanu silmissä. Pari viikkoa ja sit se on jo ainakin Jessen kokoinen, ellei jopa isompi. Kovin pentumainen se on edelleen ja selkeet kasvupatit tuntuu tassuissa. Sitä tässä mietinkin, että ei varmaan ennen 10 kk ikää tuo kasvu tyssää. Hidastuu vain. No, aika näyttää :).

Nyt meen treenaileen Lucan kanssa näytelmiä varten, mutta palailen taas myöhemmin blogin ääreen.

Ei kommentteja: